Chautauqua Institution

  • Western Plaza

    Western plaza

  • Back of the House

    Perspective back of the house

  • Interior, West view

    Interior, west view

  • Interior, stage view

    Perspective interior, stage view

  • Garden entry

    Perspective garden entry

  • Aerial View

    Perspective aerial view

Amphitheater Rehabilitation

Since its construction in 1893, Chautauqua Institution’s Amphitheater has played a central role in both fulfilling Chautauqua’s mission and building community.

Acknowledging that the current structure has many challenges due to age, size, configuration and the demands of presenting a 21st-century program, Chautauqua Institution convened a group of experts and engaged Chautauquans to explore these challenges; examine the critical issues central to its rehabilitation, restoration and reconstruction; and to set a framework for the design process.

Study Group Report

The Chautauqua Institution Amphitheater Study prepared by the Amphitheater Study Group was delivered to the Board of Trustees on Nov. 5, 2011 and was reviewed in detail at the trustees’ retreat in February 2012.

Amphitheater Study Group Contact

Any questions regarding the work of the Amphitheater Study Group may be directed to John Shedd, Architecture and Land Use Regulations Administrator and Capital Projects Manager, at (716) 357-6246 or jshedd@ciweb.org.

As part of the Amphitheater Study Group’s work, public information sessions were held throughout the 2011 Season to explain the group’s work and to solicit feedback through the use of a written survey.